Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Antikvariatet

Stockholm

gillade Högdalen
förort, avslappnat
vid kaféet satt en
rullstolsburen man
i stillsamt samtal med
finlandssvensk dam
som på klingande mål
sa att det var enklare
förr, innan posten
privatiserades

Drottninggatan
horder av folk
shoppare i hög puls
överallt skyltfönster
spring, jäkt, reklam
butiker, handväskor
telefoner, trafik
intryck i plural

Antikvariatet
tyst refugium
från larmet,
andas igen




Fri vers av rostspik VIP
Läst 37 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-07-02 05:40



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
De som pladdrar på biblioteken är osolidariska och hänsynslösa.
På bibliotek ska det vara tyst.
Kan man inte respektera detta ska man portas.

Jag vägrar att debattera detta.
2024-07-03

  Staffan Nilsson

Antikvariat är deprimerande.
Inte för böckerna som har övergivits, utan för böckerna som har köpts billigt och säljs dyrt.

Bibliotek!
Mitt refugium med unga och gamla, lågmält och pladdrigt, bibliotekarier som vet, evenemang, dagliga tidningar, periodica.
Ljust och luftigt.


2024-07-02

  Larz Gustafsson VIP
Ja!
Leve antikvariaten!
2024-07-02
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP