Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Man måste göra mycket

för att anses
värdefull och gångbar
måste man göra mycket

man måste resa
andra sidan klotet
man måste fotografera
sig vid Machu Picchu

man måste ha ett arbete
inte vilket som helst
ett där man kan kalla sig
kreativ driven ambitiös

har du hört talas om
en driven flyttgubbe?

nu kan det vara så
att flyttgubben jobbar
både hårdare och längre
än mäklarn

men det är inte slitet
det kommer an på
när det avgörs
vem som är
driven

man måste vara social
nätverka
teambuilda
teamworka
afterworka
mingla

man måste ha rätt intressen
det som är i ropet just nu
det som ger klick och likes

man måste äta rätt
quinoa tofu kikärter

man måste ha rätt språk
blandning av svengelska
och det som är politiskt
dagskorrekt

man måste vara följsam
rätta sig efter cheferna
inte vara sig själv i för
hög utsträckning

man måste vara
anpassningsbar
inte för mycket
inte för lite
flexibel

man måste vara
kundorienterad
serviceminded
le på beställning

man måste vara positiv
omge sig med klyschor
det gamla vanliga om
halvfulla glas

Paulo Coelho
på synlig plats
för att visa
själsdjup

är du tom i roten
kvittra om katten
och mellon


tacka vet jag
Kapten Haddock

han är inte lagom
han dricker whisky
har ett eget ordförråd

han skulle sätta infarkt
på vilken HR-konferens som helst




Fri vers (Fri form) av rostspik VIP
Läst 101 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-03-21 07:29



Bookmark and Share


  WyS VIP
Genomskådande utan omskrivningar!
Så bra skrivet!
2022-03-30
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP