Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bill Hickok har kommit till föräldrahemmet med sår efter en spjutskada.


Operation, syster

DOKTOR THOMAS
Håll nu lampan stadigt, syster!

VILDE BILL
Att hon är min syster stämmer!

DOKTOR THOMAS
Ge mig flaskan, flicka lilla…

VILDE BILL
… som skall verka emot jämmer?!

LYDIA
Det är bara kloroform

DOKTOR THOMAS
Smärtan annars blir enorm

VILDE BILL
Ge mig hellre prima whisky!

DOKTOR THOMAS
Nej, det finner jag väl risky
Nästan som en storm


LYDIA
Lyssna på vad doktorn säger!

VILDE BILL
Låt mig slippa den där smörjan!

LYDIA
Bäst är väl att somna innan…

DOKTOR THOMAS
… såret blir till rena sörjan

LYDIA
Sedan skall med nål och tråd
och med Doktorns goda råd…

DOKTOR THOMAS
… Vilde Bill snart bli kurerad…

VILDE BILL
Eller hackad och friterad!

DOKTOR THOMAS
… le åt livets nåd


Doktor Thomas tecknar åt Lydia. att komma närmare med lampan. När han börjar skära blir hon emellertid illamående.


VILDE BILL
Tappa inte lampan, syster!

DOKTOR THOMAS
Jag skall skrapa benet bara
dra tillbaka Hickoks muskler
sedan är det ingen fara

VILDE BILL (tar lampan när han ser att Lydia nästan svimmar)
Jag kan ta den, jag är karl

DOKTOR THOMAS
Sicket mod vår broder har!
Nog tror jag det kan fungera
och jag åter operera…
Se, nu blev jag klar!

De tre brister ut i ett unisont jubel, och instrumenten dansar iväg
genom rummet.



12/3 2022




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 86 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-04-06 11:53



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
Fantastiskt - bravo!
2022-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP