Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min mytologi

Det handlar inte om gudar
Det handlar om de ansikten
ni går förbi varje dag
på gatorna i vår stad
Det handlar om ansikten

Just därför att ni inte pratar med dem
är deras ord de enda värda att höra
Just därför att ni ser ner på dem
som bortkastade cigarettfimpar
mutar jag in dem som guldfyndigheter

Ni kanske kallar dem bortkomna,
luffare och original
Men jag vet
att den tandlösa japanskan är Yoko Ono
att den skäggige mannen
med godhetsflinet är jultomten
och att pojken som skyggar undan
är världens hemligaste poet

Personstöld kanske ni kallar det
när jag hjälper vardagsslavar fly
Men jag tror att jag har fått
en sanning förklarad, renad och upphöjd
att jag ger dem sanna identiteter

Obelix och Leo Trotskij
vinkar till er från det drömslott
mina tankevingar förde dem till
Det kanske är just då
ni råkar vända bort blicken
Men jag ser att de lever
mycket lyckligare där
i min urbana mytologi
än i kylan från era bortvända ryggar

Ni kanske kallar det fantasier,
kallar dem offer och svaga
Men jag tror att deras sanning är saga
och att sagan släppt sanningen fri




Fri vers av Evelina Rosenqvist
Läst 583 gånger
Publicerad 2006-08-04 21:50



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
"En sanninning förklarad, renad och upphöjd" Åh, här anar man det synsätt som skall rädda världen... Jag blir så glad.
2006-09-24

  Svante
Intressant om "udda" människor som man ser. Känns som att texten handlar både om verklighet och fantasi. Det kan finnas så mycket intressant med olika människor. Människor är ofta mycket mer komplexa än vad man tror.
Sen kan det finnas intressanta "udda" männskor som man inte märker lika mycket för att dom på ytan ser mera "vanliga" ut.
2006-08-06
  > Nästa text
< Föregående

Evelina Rosenqvist
Evelina Rosenqvist