Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dikter

De förklarar världen
och ger den ett djup av mysterium

De har alla samma mål
men olika farkoster
för att nå det
De kan inte bara rimma
De kan inte bara flöda
Allt får inte plats på estraden
inte vid köksbordet heller
men allt de säger
måste sägas

De kallar en flicka en blomma
men en flicka är bara en flicka
Bilderna är ett kärl
som innehåller sanningen
och det som faktiskt stämmer

Och de har inte berättat allt
om de inte lämnar oss med en gåta




Fri vers av Evelina Rosenqvist
Läst 678 gånger
Publicerad 2006-09-24 15:18



Bookmark and Share


    peripeti
Gillar slutraden - det ligger mycket visdom i de orden - det är också en bra poetik att alltid se till att lämna en gåta till sina läsare!
2006-09-24

  Gunwale VIP
Vad vackert du skriver hela tiden...
2006-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Evelina Rosenqvist
Evelina Rosenqvist