Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Sparvögat


Blå~som friheten

I/III

 


Skulle jag måla friheten
så vore färgen blå
Som himmelen är evig
och ljuset vilar så

Som havet andas stilla
och vågor vandrar då
Skulle jag måla friheten
så vore färgen blå

 




Bunden vers (Rim) av Sparvögat VIP
Läst 327 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2023-01-02 07:03



Bookmark and Share


  Lyrik
Själv hade jag målat friheten vit som ljuset :D, fattar det där med blå dock. Väl skrivet som vanligt.
2023-05-19

  Peter G VIP
Tycker du fångar en fin känsla och tanke här! En härlig och upplyftande dikt! hav och himmel; finns det nåt vackrare?
2023-01-14

  Anya VIP
Så vackert i den blå tonen. Färger är fantastiska, tack för att du påminner.
2023-01-07

  Susen VIP
Dina ord så fina liksom bildens himmel och hav omfamnar friheten. Tycker mycket om
2023-01-06

  Ninananonia VIP
Vacker frihet
2023-01-05

  Lustverket VIP
Snyggt...

"Now bring me that horizon..."

(citat Jack Sparrow - en annan sparv ju :)
2023-01-05

  Niliboy
Så blå som friheten är aldrig grön, men ändå är blått vackert å jag håller med så rödgrön jag är. För himlen å havet är ju bara oslagbara!
2023-01-04

  Niliboy
Så blå som fri
2023-01-04

  Eva Helene VIP
Mycket vacker dikt och med en bild som förstärker intrycket med sitt magiska ljus.
2023-01-03

  till E
En positiv stämning i texten. Känns bra att läsa den.
2023-01-03

  MaLo VIP
Längtar så till moder natur målar världen i blått.
Vilka underbara rader denna genomgrå dag <3.
2023-01-02

  S.A.I. Steve Lando VIP
Samma här!

Min mormor sade alltid att blå, är dödens färg.
2023-01-02

  Olof Lagerhorn VIP
En bild som förenar himmel och hav och
öppnar upp en scen för oss därimellan.
2023-01-02

  Vindsvala VIP
Azurblå som sommarhimlens spegling i havets djup. Fri som vågen som ingen kan fånga. Fin dikt och bild om den vilsamma blå färgen!
2023-01-02

  Marita Ohlquist VIP
Fint skaldat om det blå
himmelen och havet
och friheten likaså.

Fint foto som förstärker texten innehåll.
2023-01-02

  Öknens Ros VIP
Fina tankar om frihet.
2023-01-02

  Kajan VIP
En härlig öppenhet bor i texten, och bilden spelar samma tonart.
2023-01-02

  Miley Cyrus Simp I
får mig att tänka

på ted gärdestad

abba tog hand om

honom så är inte

sur på de längre <3
2023-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Sparvögat
Sparvögat VIP