Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Nye Riksbanks chefen. .."




. ..Kan göra Sverige
Lagom inflationell

Så det varken fryses
svettas,klias eller
gnälls alltför mycket

Även i de fin-ansiella
Kund-kretsarna

Där även kreti och
pleti ingår

Med oftast allt för
höga banklån sedan
dryga 90-talet tillbaka?

Då det för det mesta
och för de flesta,blev
helt fritt fram att låna


utan någon säkerhet
eller
sparad buffert för det

Och låne smörgås-bordet
Stod uppdukat till alla och
en var som blev godkända

Av den finansiella marknaden
Som nu tvår sina händer

Och under räntetrycket ändå
tjänar än mer pengar

För det man förlorar på
karusellen går ju alltid
att ta igen på gungarna.

När det till syvende och
sist alltid är kunden som
betalar.





***
©sefarge©
;)




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 73 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-02-24 22:10



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Rolig och hemsk dikt om hur det finansiella systemet pungslår oss vanliga människor. Kreti och pleti"- rolig anspelning på pengabegrepp.
2023-02-25

  Öknens Ros VIP
Men det är ju vad man lurar de som kommer till Sverige tror. De har väl inga pengar att betala till sjuk- och-tandvård. Vi andra betalar ju via skattsedeln plus besök i sjukvården och tandläkaren.
2023-02-25

  Kungskobran VIP
Gratis sjukvård, gratis tandvård, gratis gratis… dumma människor tror faktiskt att det är gratis från snälla pappa staten
2023-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP