Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Doft som går igen. .."




Jästen jäser i brödbaket
Som snart skall stoppas
In med skovel i vedugn

Narren gästar slottet

Känner doften som gör
att magen börjar knorras

Är där för att uppvisa
sina konster för uttråkat
hovfolk och konung

Hoppas att lyckan står
honom bi och han lyckas
Roa de upphöjda

Och sedan när hungrigt
snålvatten rinner

Äntligen få smaka nybakt
Bröd-med klick smör på

(Så gudagott att enkelt
få äran det förtära)

Slottet finns kvar än idag
och den storslagna Allén

Restaurerade med EU-bidrag

Konungens ben ligger i en
ståtlig stensarkofag inuti
den högtidliga Domkyrkan

Hovfolkets blodsfränder
är spridda ut över världen

Narrens huvud ligger förglömd
inuti ett grävlingsbo med ungar
som gnyr mätta efter värme

Liljekonvaljens rötter kliar
Kraniet fylld med jord och
skrumpna ekollon

Läsarens ögon förflyttar sig
mot takvrån känner doften

Av brödbak en Söndags efter
-middag. Snålvattnet börjar
rinna. Vad gott det snart skall
smaka.

(Den havande Kattan ligger på
soffan rullar runt på magen
med stinna spenar,spinner
sig sen förnöjt vidare. ..)

Även en narrs avkomma kan
ju känna aromatisk njutning.

Ännu denna modernaste dag.

Från doft av nybakat bröd
Eller hur?














Prosa (Kortnovell) av Sefarge VIP
Läst 71 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-04-02 15:35



Bookmark and Share


    Kämpendahl VIP
Mmmmm vilken doft vilken doft. Samla på burk och skicka jag swishar pengar.
Näsgodis.
4/5.
2023-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP