Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Inför ett Guds f(r)ukteligt möte. .."



Myrmarken vilande i dig
med sin särskiljande doft

Tredskande sump-gölar
Speglade molnens anletsdrag

i tidlös andakts-känsla
utan något kors att be
-höva bekänna sig till

Myggornas bolmande ryttar
-svärmar

Det insvepande kvällsdiset
så stillsamt svävande

Som draperier av genom
-skinligt sömngivande
kommande dröm-scener

Från ett Trumslagar-kärr
som
fridfullt lägrade sig till ro

När solen lämnade dagen i ett
guldsilver-rött skimrande sken

Och natten anlände med
sitt bidande svalkande
sömngivande mörker

Då vandrade även tanken bort
från myren Och drog sig upp
mot molnen

Men myrens älskande
hjortron hjärte-doft
Den lämnar en aldrig

För den som allt bär den
magiska sump-blåkråkans
vingslag inom sig.







Prosa av Sefarge VIP
Läst 65 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-04-08 13:32



Bookmark and Share


  Koloristen
Intressant text med erotisk underton.
2023-04-08
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP