Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ur led är tiden. .."



Men i urskogen
finns ändå urtid
kvar att beskåda

Bland sällsynta
mossor insekter

Med annorlunda
arter bland sus
-ande grenars
skägg o varg-lav


Som ej kan finnas
i en industriodlad
störnings-känslig
skog.

Där även utsatta små
plantor i kommande
Föryngrings-ytor

Må värnas mot otäcka
Skade-djurs beteenden

Genom hänsynstagande
skyddsjakt för bevarande

Till kommande generation
-ers nödvändiga konsumtion







Prosa av Sefarge VIP
Läst 75 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-04-17 10:14



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Urbota dumt att skövla alla urskogar, kanske fåglarna också försvinner och då flyr göken ur skogen och ett gökur blir ju inget vettigt substitut.
2023-04-22

    Lena Staaf VIP
Nu finns nästan inga urskogar kvar och detär förfärande sorgligt.
2023-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP