Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av gruvklättraren Micke Samurais youtubevideos. Han vet inte om det.


Genom berg och vatten


Det skrapar under skorna och mot
overallers tyg
Entré från ovan låter inte
göra sig i smyg
Det dammar när vi halkar
så att repets hampa spänns
och vi lär oss hur en dos av
stresshormoner känns
O-o-oh, hur det känns

Var redo nu med gummiflotten
ekar vännens rop
från bottnen där han balanserar
fäst med mången knop
jag kommer efter, flotten
mot min yllevärmda rygg
vilar likt en lök i jorden
säker, stark och trygg
O-o-oh, stark och trygg

Refräng:
Hör, Bergets fru, att du nu
har fått besök
Låt oss inte kvävas av en
plötslig bergarök
Vi är blott två grabbar
som vill skåda ditt palats
Ge oss lön för mödan när vi
vågar vår strapats

Vi finner vattenådern efter
några steg på is
och några till på övergiven
plåt bland sten och flis
Förhoppningsvis, i skenet
tänt av lampans batteri
skall vi skåda spår där gruvmän
en gång huggit i
O-o-oh, huggit i

Vi paddlar som i luften på en
gruvgångs vatten klart
med färg lik malakitens ränder
grönt och underbart
och når till gångens ände
kan ej skönja Bergets fru
kanske därför att hon reser
i sin drömvärld nu
O-o-oh, drömmer nu

Refr.

Det fria ser oss åter, och det
skrattar med sin blåst
Vi lämnar bakom oss en värld som
aldrig varit låst
Dess skatter rostar, faller
eller multnar tyst i fred
där med risk för liv och hälsa
gruvmän stigit ned
O-o-oh, stigit ned.



27/5 2023




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 76 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-06-10 17:03



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Tänk om man kunde få höra en sådan här äventyrlig text i melodifestivalen... i klass med Py Bäckman typ. Då skulle låten kanske inte komma på toppen, men gott och väl nå djupet - i grotta såväl som hjärta.
2023-06-11
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP