Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Regngudarna vaknade

regngudarna vaknade
gräsmattorna klagar
inte på dåligt väder

naturen bryr sig
föga om besvikna
semesterfirare i
sardinburkar
på hjul

midsommarmat
ackurat potat
gräddfil gräslök
matjes, tackar
nubbe sa gubbe

avstod i år

firanden
ter sig mer och mer
som repetition
som program

ska livet
vara nån slags
snitslad bana
för orienterare
med kontroller
som ska bockas av
vad vinner man

jordgubbstårta
eller bilbesiktning
som samtalsämne
vid dukat bord

skallen
imploderar
syrebrist

var är
mysterierna
det levande
livet

ser hagar
krattade
gångar

allting
uppställt
färdigt

ofriheten
i det hela




Fri vers av rostspik VIP
Läst 90 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-06-27 19:14



Bookmark and Share


    Julia Engström VIP
Denna gillar jag starkt
2023-06-27

  Larz Gustafsson VIP
Bravo!
Jag avstår varje år.
2023-06-27
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP