Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Någons ljuva minne.


Långt senare


God dag, min käre, minns du mig
vi sågs vid blomsterbacken
i aftonsolens sista ljus
en gång för länge sedan
Du tog min arm, jag log mot dig
som glansen uppå lacken
Med brisen kom ett vackert sus
Det var den sista fredan
Du skulle resa bort, min vän
Så sade du, jag hör det än

Du tog min arm, med rosenkind
jag följde dig på vägen
och fraset från min klänningsfåll
lät tungt som från gardinen
den där, du vet, på stången trind
i salen bakom stegen
som någon efter underhåll
glömt kvar med bärkaminen
Den var så röd, nog minns du det?
Så röd, som hudens rodnad het

Då minns du också hur vår sol
gick ned för himlens kana
Än kan jag se din stolta min
och värjorna i bältet
och höra andningens eol
ge liv åt blod och bana
men bortom världen och dess vin
låg dödlig sådd på fältet
Farväl, min käre, tankens flykt
förmedlar ingen ändalykt.




25/8 2023




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 67 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-09-16 18:49



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Som don Quijote den ädla riddaren
bortom världen och dess vin

2023-10-03

  Respons VIP
Högtidligt och sorgligt!
2023-09-17

  Skatflickan
så vackert språk, man hör ser och känner
2023-09-17

  Glitträ VIP
Vacker följsam dikt med ett ljuvligt flyt Så fin.
;)
2023-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP