Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Af + Fk = skrpfpzz!?&%gnff


På heder och samvete


Du skall lova oss
du skall lova oss
du skall lova oss
att du inte tjänar mer än du säger

Du skall söka heltid
men även deltid
och även korttid
och inte tjäna mer än du säger

På heder och samvete
heder och samvete
just det, heder och samvete
skall du uppge på kronan vad du tjänar

Innan lönen har beräknats
innan, innan
långt innan
skall du veta vad du tjänar

Det får aldrig bli fel
om det ändå blir fel
är det inte vårt problem
Du har lovat på heder och samvete.



2/10 2023




Fri vers (Fri form) av Lena Söderkvist VIP
Läst 57 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-10-03 10:27



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Effektiva upprepningar som tjatar hål i huvet på den som den här maskinen fått i sina klor. Men en dag vänder det, ja, en dag vänder det! Det vänder, och maskinmänniskan får stå där med lång näsa i en hög med skruvar som varit lösa och lossnat.
2023-10-03

  Gunwale VIP
Maskinmännlskan.
2023-10-03

  Cikoria Blå VIP
Fyndigt om myndiga på myndigheter
2023-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP