Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Spöke eller inte spöke, det är frågan.


Påhälsning


Sök inte efter mig, sade spöket
minns bara jag var snygg
Tyst stod jag framför grytan i köket
kokade torskens rygg
Åh, du ditt gamla beläte
tänkte jag utan tålamod
fruktade varken helvete
eller vurpor i dödas blod

Aldrig i stunden hördes det knarra
eller kom duns i vägg
Inte för livet tänkte jag darra
över en gast med skägg
Dra du till dina spökgångar
for det genom mig kaxigt nog
eller till husets rökgångar
håll dig bakom tapetens fog!

Spöket var inte verkligt måhända
utan en minnespuff
sådan som gärna vill återvända
bara den får en knuff
Ändå jag tänkte Knaspelle,
Gå och göm dig i egen vrå
eller vid skrubbens trasställe
för si där kan du gärna stå!

Sök inte efter mig, sade spöket
Löfte om det han fick
Grytan var varm, snart vankades stöket
efter en middagskick
Munter gick jag till städskåpet
tomt som trädgårn på karln det var
Dock i det gamla klädskåpet
låg hans jacka och mössa kvar.



23/9 2023




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 67 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-10-30 19:45



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
Gunwale sa det!

2023-10-31

  Kungskobran VIP
Vad i allsingdar
jackan och rocken kvar
då kommer han snart igen
spökingen


Kul visa om spöket som glömde jacka och rock

2023-10-31

  Respons VIP
Du skriver om spöket så att det känns verkligt och närvarande!
2023-10-31

  Gunwale VIP
En riktigt trevlig och gullig historia trots att det är en spök-dito! Ett kul slut som sätter myror i huvet på läsaren …
Rimmen strålar och pryder berättelsen.

2023-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP