Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hembygd


hembygdsgård
de gamlas kaffedoftsmys
väcker barnet i mig




Bunden vers av Gunwale VIP
Läst 97 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-10-31 16:20



Bookmark and Share


  Respons VIP
Kan både känna lukten smaken ich längtan.
2023-11-02

    Lena Söderkvist VIP
Doftstämning, gamla tanter och farbröder, glada och snälla ansikten. Det får du mig att se framför mig.
2023-11-01

  Annie b'larsson VIP
Doftar kaffe genom allt!
Minns ett bageri från min barndom. Där fanns också ett kafé i rummet intill. Det finks kvar än idag. Samma möbler. Man blir så glad när nåt får finnas kvar från förr.
2023-10-31

  lodjuret/seglare VIP
Ja, eller 'hembyggd'. Hembygdsgården kunde vara byggd på 'hemmaplan'...
2023-10-31

  catharina.jerbo VIP
åh, ja! en underbart doftande haiku som väcker även mitt barn i mig. tack!
2023-10-31

  TrollTörnTrappan VIP
Mm, om det yngsta kom i god kontakt med det äldsta - så blir man till sist en av de äldsta vars yngsta sida bär på ännu äldre spår... fastän doften sker nu.
2023-10-31

  Larz Gustafsson VIP
Minns när jag som mycket ung var med i hembygdsföreningen i Älvkarleby.
2023-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Gunwale
Gunwale VIP