Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fick bara lite feeling (så här på natten) … för nån slags låtsasdialekt och lite låtsasord …


Vindblåsa berg

Långt bortom Vindblåsa berg och Vildporla bäck
jag mötte en bärplocka-Hanna så rödnäva täck

Bland grönrisets soltorra spindlaskimra knottkvista fulmygga
satt ävenså Blåklocka-Sanna, den strålande sladdrande trygga,

Och hinkarna stod så bärfulla blå, som drottningsblå-blog 
på långvindla stig vid pölgrusa väg i långsola skönsomra trädstillaskog

De gav mig slätt intet: en kindrosa skymtande gest av blåblicka ordlösa himmelska fnissfullaflicka.


Och hemom jag gick på tallbarradarra ben,
på skakeknaka kottknotta stigar, och vinden i veligasaliga ljuvhuvet ven,
det porlasorla i dumhjärterum, det yrde i Vindblåsa berg - eller blåste i mig -

Och hemma jag halmhamna slagen i ladan, fick tjuta, 
fick vila, fick mycknyktra sakta; avborsta stugsmyga sängslänga ögonasluta -
och drömma!




Övriga genrer av Gunwale VIP
Läst 50 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2024-06-11 00:27



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
En smula Fröding över denna ordkonst!?! Mina favoritord är nog spindlaskimra, fnissfullaflicka och långsola helt enkelt. Kommer också att tänka på daggstänkta....
2024-06-12

    Lena Söderkvist VIP
Jag gillar det här. De nya uttrycken är sjungande, ja, det låter verkligen som dialekt.
2024-06-11

  lodjuret/seglare VIP
Sickenvicken smäckkäck textelittext lilltill munchaluncha i lillailla matintaget slaget
2024-06-11

  TrollTörnTrappan VIP
Musikaliskt genialiskt multibärblommigt!!!
2024-06-11
  > Nästa text
< Föregående

Gunwale
Gunwale VIP