Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Texten är ett utkast som ska bearbetas.


Skärbrännare

de som kan se
med argusögon,
skriva med
skärbrännare

ifrågasätta
konsensus
illusioner
makter
idyller

som inte
söver och
bedövar

som
väcker
till liv

erinrar Diktonius:
om konstens mening vore att bedöva,
att få oss att glömma livet,
så vore ett hammarslag i skallen
den enklaste och bästa konsten

Céline
Strindberg
Vreeswijk

mästare
som gått
ur tiden
står kvar
fyrtorn
genom
seklerna

samtidens
koryféer
snattrar apa
i ett vattenglas
om deras ord,
förgäves likt
mjukglass i
ökensand


himmelen
stjärnorna
månen

kopiornas
kopior, som
tror att dikter
måste vara
skönandligt
smäktande,
helig sockervadd
att natta barn med

Coelhos plagiatörer
vykortsklyschornas
maskinoperatörer
söndagsskolans
tama adepter

lyss, sockerbagare:

när man ser
ord som bultsax
i en dikt börjar
man vakna

uroxe
tvärnit
märgspik




Fri vers av rostspik VIP
Läst 79 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-12-17 06:57



Bookmark and Share


  materia2k
En rejäl käftsmäll. Riktigt bra denna.
2023-12-21

  Larz Gustafsson VIP
Många behöver en blåslampa...
2023-12-17
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP