Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inte Jolly Jumper (fast bra nära)


Anderssons häst


När Anderssons häst var ett lillgammalt föl
han gjorde sig omöjlig, det må ni tro
besvarades ofta med hånskratt och bröl
från bondgårdens boskap, från kulting till ko
Hans mor blev förbryllad av allting som kom
ur älsklingens osaligt gnäggande mun
bestämde sig för att det fick kvitta som
han hade väl druckit ur Kunskapens brunn

Den lille, han växte med åren som gick
men slutade inte att gnägga för det
om allt som han uti sitt hästhuvud fick
och sökte man tysta hans prat gick man bet
Så bonden gav upp alla sina försök
och det gjorde barnen och bondhustrun med
Ej hade man lyssnat på maken till ök
det bäst var lämna den kraken i fred

När Andersson kom för att köpa en häst
ja, då vet ni nog vilken säljaren gav
ja, just det, den kuse som gnäggade bäst
Som äntligt försvann i en flygande trav!
Om bonden var glad över lyckad affär
var det ingenting mot hans avsålda djur
som gottade sig både här, var och där
åt tuvor på vägen, ej minst åt sin tur

På lördagen bjöd sedan Andersson in
var mänska i grannskapet som ville se
hans gnäggande nyförvärv i spiltan sin
De flesta kom dit, i förväntan var de
Då började Anderssons häst gnägga glatt
om ditten och datten, och öronen blev
på åhörarsidan kaninlånga, att
knappt någon kan tro de rapporter man skrev.



11/11 2023




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 73 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-12-20 21:21



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Gullig saga
2023-12-21

  La Magnólia VIP
Härligt återgiven visa/sångtext. Och en sådan lycka för hästen att bli uppskattad. Nu är det bara melodin som saknas.

Jag instämmer med Gunwale om viss likhet med sketchen i sovvagnen.
2023-12-21

  Gunwale VIP
Tänk att få komma till nån som gillar ens pladder!
Jag kom att tänka på den där sketchen med Martin Ljung o Hasse Alfredsson … den där vaddennuheter ”Herr Larsson, jag kan inte sova!” … han fick ju som han ville till slut - precis som den aktuella hästen!
2023-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP