Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är SD som söndrar

Då ska vi se.

Mindre pengar till kommunerna.
Vilket drabbar skolor, sjukhus, äldrevård,
dagis, bibliotek, fritidsgårdar, infrastruktur.

Mindre pengar till utbildning.
Vilket drabbar folkhögskolor och komvux.

Motarbetade fackförbund. Lägre A-kassa.
Vilket drabbar alla knegare.
Således, glöm det där med arbetarparti.

Mindre pengar till kulturen.
Vilket drabbar muséer, teatrar, konsten.
Man vill dessutom toppstyra kulturlivet.
Kulturen ska vara nationell samt fostrande.
En instrumentell kultursyn, där SD avgör
vad som är svenskt på rätt sätt.

Vi och dom.
Fattiga, arbetslösa, sjuka och minoriteter
måste få det sämre.

Är detta sverigevänligt?




Övriga genrer av rostspik VIP
Läst 65 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-12-21 13:40



Bookmark and Share


  Månfare VIP
Helt rätt, de är bara nyliberaler i populistformat. Och det finns inga vettiga motargument mot det du skrev, det är därför folk som inget begriper drar till med "whataboutism" så fort deras personliga idoler får kritik.

2023-12-30

  Larz Gustafsson VIP
Och Centern, Moderaterna, Liberalerna och KD är helt oskyldiga??
2023-12-21
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP