Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

*Vinterliv-ännu under polcirkeln*



Älska din skidutrustning
och din spark såsom dig
själv

Men sära på snöskoter
och snöröj-maskin ty de

Skola vara dåliga för ett
upphettande klimat uti
Den stora världs-bilden

Och njut av snö och kyla
Så länge det nu varar

Samt acceptera de Fransmän
och Italienare som anlänt

Till Sälen o övriga Skid-orter
för att göra detsamma

Och förlåt en viss kommers
I ett över-vintrigt landskap

Såsom vi må förlåta Syd-
ländska synder o klimat
förnekare i största allmän
-het.

Och inled oss icke i onöd
-ig frestelse över kommande
värme-upphettande tokrörel
-ser

Som må leda till ökande
väderspänningar ute i den

Stora världen av hungrande
Överflöds-konsumtion


Och tänk på dem som
inget snövinteroväder
Hava jämte dig

Utan får gå på torran sand,
knappt utan skor att beklaga
sig över,uti den heta öknen

Med kvinnor täckta i svarta
Klädnader-dag ut och in.

För att ej väcka mäns trån
-ande erotiska åtrå så helt
i onödan.


Så passa på och njut av
vinter-landskapets avkyl
-ande egenskaper så långt
Det nu varar

Inuti Kung Bores av-töande
Sol-vinter-rike.Amen.För det!




















Övriga genrer av Sefarge VIP
Läst 45 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-02-25 11:52



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Dikt med biblisk ton och budskap att vi ska förlåta all tokighet.
2024-02-25

  Kungskobran VIP
Det känns skönt att det skall bli medelhavsklimat
ganska snart
2024-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP