Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

*Mellan vatten spegling och vilande ängar*



Klaustrofobisk yta
genom fiskens öga

Då ni såg någonting
ytterligare.

Med hägerns dåsiga flykt

De storslagna vandrande
Cumulus-molnen

Över ett tillfälligt tillplattat
Landskap vid Dalslands-
kanal som vilsamt sträckte
ut sin vattenådra

En fridsam sommardag
som bara var att avnjuta
inuti en tjärdoftande kajuta

Med sjörapport från radion
som utlovade regn mot kväll
-ningen.

Och ni stannade till,invid en
grönskande holme o hela ert
liv var bara beskyddat av ett
litet enkelt träskal

Den natten då regnet föll
i stilla förlösande drivor.

Och ni förenades i evig
-hetens osynliga tidlöshet.








Fri vers av Sefarge VIP
Läst 55 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-03-05 09:59



Bookmark and Share


  Mats Edin VIP
Skön att läsa, naturell och spirituell
2024-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP