Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Fåglarna ger mig kontakt med naturen.


I ett fågeltorn

Ljuset är skarpt
denna morgon
i månaden mars

spången är hal
av morgonens frost
vattnet krusar sig
framför oss

lätta snöflingor
dansar sig ner
från grå-vit himmel
och luften
smakar is

Örnarna seglar
över oss
några spanar
från ett naket träd
bredvid oss

Gässen språkar
sitt skrälla språk
ljuden från staden
susar i bakgrunden

Varma muggar
med rykande innehåll
håller oss varma
håller oss kvar
en liten stund till
hos alla Örnar

Jag gapar häpet
när tre av de stora
slår ut sina vingar
i jakt efter föda
något att döda

De svävar ovan
De ständigt fria
De skria

Jag kan flyga
var jag vill
Långt bort och
lite till






Fri vers (Fri form) av Marija M VIP
Läst 28 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-03-09 13:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marija M
Marija M VIP