Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Tro på ljuset, godheten och kärleken.


Kyrie Eleison

Herre förbarma dig
Bönen mina läppar rört
Gång på gång
Mitt hjärta hört
Kyrie Eleisson
Herre förbarma dig
Över mig
Över oss

Ljusets kraft är stor
Den sträcker sig ut
Når upp, ner, ut
I alla väderstreck

Jag vet.

För jag har varit i mörkret
Mörkret är stort
Det sträcker sig ut, långt ut
drar med allt som det når och förstör

Jag vet.

Sjukdom. Död.
Hjärtan, sinnen och kroppar i nöd.
Ropar ditt namn.
De hittar det där.

Jag vet.

I mörkaste mörkret
Anas strimmor av ljus
Som letat sig in
Med mod och med kraft

Du hittar något där
Som ropar ditt namn
Som vill skänka dig hopp
trygghetens famn

Jag vet.

Det drar dig ut
Låter dig vila på en bädd så mjuk
Stryker din kind
Skyddar dig från rivande vind

Du får krafter igen
För att fortsätta orka
Fortsätta sprida det goda omkring
Det är vad ljuset behöver

Allt det behöver.
Är din tro.

Jag vet.




Fri vers av Marija M VIP
Läst 41 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-04-29 17:06



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Anaforerna "jag vet" fungerar som lugnande andningspauser i denna dramatiska deklaration.
2024-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Marija M
Marija M VIP