Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Sociala medier, tar det mer än det ger?


Kommentarsfält

Gift

jag börjar min dag
med ett titt i mitt flöde
Flera människors öde
som sammanflätats
här i detta ständiga flöde

Det fladdrar förbi
en artikel om ett vin
om en musikfest
om en olycka
med ett vildsvin

I kommentarsfälten
slingrar det sig fram
en orm
med ett gift
under vanliga namn

Hårda ord
sprider sig
utan tanke
på om någon
tar åt sig

Tro mig
rösterna skalla
åsiktsfrihet för alla
Jag har alltid rätt
du har för mycket kroppsfett

De vill förklara
att vi är
Jävla idioter
Kapitalistsvin
Kommunistsvin
Värdelösa

Deras hat är ett gift
deras hårda ord
sårar stort
och gör livet
ännu mer trist

Mobbarna saknar så mycket
i sin perfekthet
Empati
Respekt
Ödmjukhet

Låt dem inte förgifta dig
innan ditt hat också vaknar

Skriv något snällt
åt dem som hatar
Lämna sedan tråden
innan någon tjatar

Det är kanske lätt
att vara elak
när man tycker sig ha rätt
om varje sak

Men världen är stor
och människorna många
låt oss istället
snällhet fånga

Peppa och stötta
Ge goda råd
annars vara tyst
i varje tråd






Fri vers av Marija M VIP
Läst 38 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-03-11 11:27



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Kloka ord,
2024-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Marija M
Marija M VIP