Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Den här bilden tog jag på ön Korcula i Kroatien för några år sedan. Kontrasterna av de mjuka kalkstenarna och det livliga havet är så starka, men ändå fulländat perfekta.


Kontrast

Stilla och orörlig
en sten på marken
endast färgerna kan skiftas
inom rörelsen
av ett dygn

Ibland blir den flyttad
men dess form
den är för ögat
densamma

Den känner inte något
Den har ingen oro
Den kan inte njuta
Den kan inte sörja
Där den ligger
på sin plats

Den är kontrasten
av ett hav
ett vatten
i ständig
aktivitet

Havet ljudar och dundrar
Havet tar liv
Havet ger liv
Havet söker ständigt ny plats
för att sträcka sig ut
i en oändlig
rörelse

När de möta varandra
är kontrasten fullbordad

det är liv
det är stillhet
det är hela livets odelbarhet
sammanfattat
när de mötas
sten och hav




Fri vers av Marija M VIP
Läst 37 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-03-18 09:18



Bookmark and Share


  Anya VIP
Så fint i Kroatien med det klara vattnet. Vacker bild och text. Du levandegör havet!
2024-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Marija M
Marija M VIP