Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om klimatkrisen


VISSELVARNING

Jämmer, gråt och tandagnisslan
väntar snart på Tellus klot.
Jorden, mänsklighetens gisslan,
kan själv inte göra bot.
Blåsaren med varningsvisslan
ser i mänskan skuldens rot.

Tvivlaren gör tassel- tissel
att man inte alls skall tro´t.
Visselblåsarns varningsvissel
är ett påhitt blott, ett knot.
Vetenskapens faktagnissel
utgör inget riktigt hot.

Mänskan fortsätter att gissla
jorden med sitt svarta sot,
lyssnar ej på varnarns vissla,
vänder inte färd och fot.
Därför kommer hon att gnissla 
tänderna i Tellus skrot.                                             






Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 37 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-04-19 12:08



Bookmark and Share


  Färdskrivaren VIP
Synnerligen bra! Tyvärr är dikten en fullträff. Innehållet genomsyrat av sanning. Tack för din dikt!
2024-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP