Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vardagen

Vi hänförs av våra små perspektiv
småstadsidyller med trimmad häck
en trisslott och en gul Blend i solen
boxvinet väntar i kylskåpet
gräsmattan kan vänta tills imorgon
påsar under ögonen, rödkrackelerad vita
nattskiftets kranka blekhet torkar i hettan
bevattningsförbudet bekommer oss inte
ett glas till, sedan två
boxen är tom, precis som vi
tv:n står på, något på Netflix
tiden går, förtärs av meningslös banalitet
mikrad pizza med bearnaise, smaklös bukfylla
bara ett avsnitt till,
jag är full och mätt, vill spy
orkar inte
sängens skitiga lakan
måste tvätta imorgon
räds bakfyllans förlamning
hånler patetik mot sänggavelns knullspegel
borstade inte tänderna; nikotin och torr pizzakant
ryggen bankar
åldern tar ut sin rätt
nattskift i femton år
luktar ingrodd svett
pensionen åt råttorna
glömde jag spisen på?




Fri vers (Fri form) av Struntstrunt VIP
Läst 30 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-04-26 02:48



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Misär.
2024-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Struntstrunt VIP