Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fick tre ord av Katinka: truckerkeps, dörren, istället. Justerade bara lite, och la till 18 ord. Det ska vara 21 ord i stafetten. Ger tre nya ord vidare till Cikoria blå. Idag löptes en bra mycket kortare (tidsmässigt) tävlingsssträcka: Göteborgsvarvet.


Hem, svala hem! (Stafett)

Värmebölja. Inte van.
Vatten? Inte fan.
Solsting på stan,
Göteborgsvarv hele dan
Truckerkeps å dörrens nöckel väck,
istället ble’ de’ fönsterspräck.




Fri vers av Gunwale VIP
Läst 53 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-05-18 21:28



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Dessutom heter vatten på norska "vann" - fast det rimmar icke heller på blöteborgskan. Nå, huvudsaken (kepsen) är att solen lyser ibland (ej jämt, som nu).
2024-05-21

  lodjuret/seglare VIP
Någon får vatten på sin kran, bro i mölla och Anton han kan tölla, åka på vattenkonst o bräda, svära borst och billigt häda, springa läck eller bada näck, kanske spana in en svan...
2024-05-20

  TrollTörnTrappan VIP
Komiskt diktat! Det en inte har i hövvödet, får en ha i knogar och knäskålar..?

Oerhört hårda villkor, trots den lätte årstiden..! Bär själv alltid vattenflaska med, oavsett läge.

..instämmer i det haltande rimmet.

2024-05-19

    Lena Söderkvist VIP
Oj, så galet det kan gå. Kul vers på rim. Innehållet påminner mig om en gång när jag hade låst mig ute, stod på gården under mitt öppna vardagsrumsfönster och fick tag i fastighetsskötaren, som hämtade en stege. Jag klättrade upp, men stegen var inte tillräckligt hög, så den sista biten klättrade jag på bara väggen som en ödla med sugkoppar på tårna - och lyckades på någon vänster ta mig in. Hoppetossan stirrade på mig när jag kom ålande genom fönstret.
2024-05-19

  Gunwale VIP
Förresten rimmar inte ett göteborgskt ”fan” (fAA-AAn) på stan, van och dan …
2024-05-18

  Cikoria Blå VIP
En dagsvers.
Bra.
2024-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Gunwale
Gunwale VIP