Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… ett försök till gestaltning av en ofrivillig soldats öde. Makthavare som oreflekterat, i avsaknad av konsekvenser för sina val startar krig och sätter igång kaos, smärta, sorg, hat och förakt. Detta är vad vi skall bekämpa krig och värna fred!


DET SKULLE VARA LYCKA MEN DET BLEV INGEN KVAR


- det skulle vara lycka -

där träden sjöng i vårvind 
men marken bara gunga
då kala grenar blommar  
och världen väntar sommar 

- det skulle vara lycka -

intet förmådde släcka hungern  
inte bären, svampen eller lummern  
hörde säv i kvällning susa
medan havets vågor brusa

- det skulle vara lycka -

men allting föll i skugga där ljuset skulle bräcka
och hjärtat sorg allena fick
oh! livet - en lisans hand mig räcka  
när jag i höstens vind där gick

- det skulle vara lycka -

oh! - se kindens bleka klagan 
en isad tår där fick... ... ... 

ja säg när - säg mig när
skall vårens blommor vinka
med glada tillrop - HEJ!!!

- det skulle vara lycka -

dock hatet är en slinka
och den sorg som rider - NEJ!
det skulle vara lycka  
om någon tänkt med hjärtat säg

- det skulle vara lycka -

allting som blev raserat
när vi sjöng om vårens blom 

endast smärtan av krigets fasor kom 
och jag och livet blev besegrat

- det skulle vara lycka -

 

och livet skulle börja
men allt som livet gav
var att ständigt sörja  
vid mina älskades grav

- det skulle vara lycka -

Livet - blev endast sorgsen poesi utav 
för att den som höll i vapnet sitt
förstod ej livets goda val
ack livet - därför tog jag mitt




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 101 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-05-29 10:18



Bookmark and Share


  Bengt H VIP
Verkar som om hjärtat som älskar halvvägs lätt blir sårat.
2024-06-05

  Maria Sundelin VIP
Tyvärr allt för vanligt

2024-05-29

    Lena Söderkvist VIP
Vet att det där har hänt på riktigt, så fruktansvärt hemskt. Det är svårt att låta bli att hata tillbaka när någon hatar. Jag hatar hatet självt, det blir en paradox av det. Men just det här, med den ryske soldaten som vägrade att döda, visar att man kan ta sig ur det den alternativa vägen. Det är bara det att den är obönhörlig. Han var den bästa sorten. Ser din poesi som ett erkännande av honom.
2024-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP