Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


ROSETTER ISTÄLLET FÖR SONETTER


regnet föll så de sprakade 

min cykel framåt for fram 

kjolen i kedjan hakade

for i leran med ett splatt

medan andra vek sig för skratt

väl hemma duschen förvandlades till damm 

jag kunde inte veta 

när jag efter tvålen leta 

att tiden skulle springa iväg 

å halt var golvet ska ni veta 

min kropp sträcktes ut och blev seg

nu sitter jag med lockarna kring panna

det blev vare sig rosett eller sonett

cykeln fram ensam på vägen nu damma

jag själv tröstäter mig mätt

på minnen ifrån fornstora dar

medan jag väntar på min karl 

men ej förrän på onsdag han komma

då hörs ifrån skogen cykeln skalda sonett

cykeln fann sig en cykel-gemål

att vänta på min älskling det jag inte tål

ja - det på mig tar snart kål

men kroppen och håret det har torkat

men nog fick jag en hjärnskakning allt

för jag tycker att jag diktar så korkat...

och int få ja till nån spalt... 

 

 




Fri vers (Fri form) av Solstrale VIP
Läst 68 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2024-06-11 17:53



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Hej redaktionen!
Vill ni vara så vänliga att Uppdatera mitt medlemsskap tack! Solstrale har betalat medlemsavgift…

Jag Vill nu skriva och redigera mina texter tack!

Mvh! Solstrale
2024-06-26

  Bengt H VIP
Ärlighet varar längst. Längre än formen alltså.
2024-06-25

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Att göra narr av problem är en dygd, det är vad jag gör också. hur väl han har kvalificerat oss poeter! Jag önskar er en underbar sommar med alla äventyr.
2024-06-17

  Blomma-Stjärna VIP
ja, herregud, rätt som det är händer det: vi känner oss hela, intet oss fela och whoooop så dalar vi ned i leran eller fastnar med kjolen i cykelkedjan!
ett plus för den humoristiska tonen mitt i eländet!
2024-06-14

  Anya VIP
Mycket skaparglädje i denna text. Gillar den humoristiska tonen. Snyggt flyt.
2024-06-12

  Öknens Ros VIP
Att cykla kan vara vanskligt, har själv vurpat ett antal gånger. Inte alls kul.
2024-06-12

  Maria Sundelin VIP
Anledningar till varför jag vägrar att cykla
2024-06-12

    Lena Söderkvist VIP
Inte korkat, däremot vardagsnära och litet humoristiskt.
2024-06-11
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP