Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om ett slappt språkbruk är en dygd borde det vara en ännu större dygd att helt övergå till läten och pantomim.


Devalvera inte orden

ångest är inte
att behöva välja
mellan två tröjor

depression är inte
att vara uttråkad
en grå tisdag

mobbing är inte
skämtsamma pikar
polare emellan

stress är inte
att ha mycket
att göra

att vara kränkt
är inte att någon
har annan åsikt
i en sakdebatt

-

finns de som bestämt menar
att det inte spelar nån roll
hur man använder orden

att ett slappt språkbruk
är någon slags social dygd

vid ett tillfälle när jag visat
ett ords betydelse i svenska
akademiens ordlista fick jag
lite olika svar:

akademien borde skärpa sig
(genom att inte ha någon ordlista?)

svenska akademien,
det vet man ju hur de är

ridå

-

för övrigt är det ett
språkligt armodstecken
att använda "sjukt" som
förstärkningsord för
precis allting




Övriga genrer av rostspik VIP
Läst 48 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-06-02 04:39



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Om jag skriver att jag har ångest ska ingen bagatellisera det.
Tror folk att jag är immun mot ångest?
Om det vore så väl!

Det där med "sjukt" håller jag absolut med om.
2024-06-02

    Elsa Wik VIP
Håller med
Utarma inte språket..
Man må tycka vad man vill om enskilda ledamöters varande ( eller icke) i Svenska Akademien. Finns en del att tycka. För den delen.

Men SAOB är djup källa att ösa ur.. Ganska vacker läsning t.o.m. Inspirerande.

2024-06-02
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP