Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Tillägnat en Finsk-Karelsk by )


Invid stillsamheten



Dårskap blomstrar
mitt i grön oskuld

En blågrå rostig Austin minor
har tappat sin förar-dörr invid
ett hav av brännässlor o pastell
-färgade Midsommarblomster
i vitt,rosa,blått,violett och rött.

Inuti ett hål i baksätet göder
Lövsångarparet upp Gökens
ständigt hungriga unge

Ungfröken-björkar
vajar friskt i byig
vind på andra sidan
om stengärdsgården

Invid fri-kyrkogården
med alla sina fyrkantigt
lika-sinnade röda granit
-plattor med olika namn
o årtal guld-färgat inskrivet

Går några människor omkring,
som ännu kan tyda bokstäver
och olika datum till levande
minnen,inuti berörda sinnen

Så mycket oväsentligt
som beblandar sig in
vid sidan om nutiden

Med tjattrande ekorre
-ungar på den glömska
församlings-salens gråa
plåt-tak


Till en susande harmoni
mitt i en obygds aningslösa
tillvaro


Där inte ens några militär
-plans larmade oväsen högt
uppe i det blå med vita blom
-kåls moln kan störa.

En liten obygds närvarande
lugn och ro, inuti samtidens
ständigt hårt belysande krav.










*
( Läses gärna till toner
ur Sibelius Karelia-svit)







Fri vers av Sefarge VIP
Läst 49 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2024-06-18 12:06



Bookmark and Share


  Anoo Niskanen VIP
Fint gestaltad - Kauniisti muotoiltu
2024-06-23

  Olof Lagerhorn VIP
Vackert fångade och formade ögonblick,
vilkas pregnans blir till en spegel av
något större.
2024-06-19

  Skatflickan
så vackert du skriver, allt detta levande, ljuva, i slummret av mänsklighetens efterlämningar. från din första storslagna mening , allt du målar upp däremellan,
till den sista, (som för mina tankar på öde gator under pandemin där djuren började vandra i städer.)vår samtid, så dåraktigt vi tar hand om vår moder natur, och så villkorslöst hon trots det fortsätter att kämpa och förse oss.
tack för din dikt
2024-06-18

  Anya VIP
Min lågstadielärare var från Karelen....mycket fin lärare. Tack för att du tar mig med på en resa dit. Tycker särskilt om ungfröken-björkar. Vilken fenomenal beskrivning.
2024-06-18

  Lottie Ålhed VIP
Gillade att läsa denna dikt som tog mig med på en metaforiskt rik resa
2024-06-18
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP