Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Någon har viskat 'det finns människor och människor'. Vad som nu än menas med det. Men så kommer där en annan som säger med högre röst. 'Förutom det, så finns där andra som sätter sin lit till varandra.


Märkligt med en människa som Åsa






När det är match och Åsa är med i laget som spelar, gör hon litet olika saker som ännu inte blivit förbjudna. Hennes trick är psykologins magiska kraft.
Då hon kommer nära en annan spelare börjar hon viskande sjunga sin sång.
Den går ungefär så här.
'Plättar med sylt uppå, är det nästa du kan få'.
Hon sjunger det några gånger och varierar det med att säga till någon annan som råkar komma henne nära.
'Stekt fisk med citronsås' eller 'Biff med bambuskott'.
Då brukar motspelaren, som är ute efter att söka roffa åt sig bollen, tappa såväl hakan som fokus och så blir det förstås poäng till det lag som Åsa spelar för.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 17 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-06-29 23:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP