Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kornknarrad!


Jag arbetar mig upp
genom dikten,
tills dess fackverk ger förmiddagen struktur
och skydd,
- som i en tipi, en jurta, en kåta -
mot tvivel och skadehunger,
alltifrån de homeriska hjältarna
under Jesper Svenbros & Gregory Nagys lupp,
till Bengt Emil Johnsons & Jaap Blonks häradshopningar

Tankarna lägger ut texterna
som broöverfarter garnerade med spikmattor,
utrullade i undertexter & plötsliga insikter
i den okuvliga smärtan i självets orimlighet;
kött på vandring i stellära hopar,
bortom myrstackar & kopulerande blåvingar
i solflimret över skvattrambevuxna skogsmyrar

Händerna lägger ut kursiva böner
i traktat & flämtningar
uppför motlut av Avaforsiska dimensioner

Hemligheter står klara & tydliga
i stenfältens motljus,
medan ett annat ljus faller som knivar
ner genom åldriga helgedomars höga fönster,
och som svepande signaler
till utomjordiska civilisationer
ur Norrbottens vinande, krasande & skramlande
skogsmaskiner
i vinternatten

Hemgalaxens båge sveper
över himlavalvets väldiga välde,
självet raspande i ytan, ropande

Längtar, gör jag,
att bli uppflammad & askad
& lagd i nittionio små (present)askar;
längtar
att bli huggen i sten,
sjungen ur denna värld med besked;
tornseglarvisslad, kornknarrad!




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 10 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-07-03 10:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP