Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Atmosfärens vindlande vindiliseringar


Vinden brusar oförtruten
genom lövlundar och barrskogsbälten

Nattsvalkans välsignelse
genom balkongdörrens glipa
hovrar över sovtäcket;
sommardagshettans lösluftiga avkoppling

Jag andas i pålivligheten,
övertygad om döden
av älskade katten Gunwald,
som ligger i jorden på trettonde dagen

Vinden växlar upp
i våldsamma plötsligheter
- ilskna argument mellan dungarna -
lugnar sig, drar efter andan,
men far strax iväg i lusterliga dervishdanser
mellan vajande trädkronor

Jag andas
och känner kroppen
hela vägen bort till tårna:

Igår kväll en atletisk rullskideekvilibrist,
påföljande morgon en svårpissad gubbstrutt,
hängiven sin ångesthånglade dödslängtan

Understundom hör jag enkelt till;
andra stunder klamrar jag oresonlig
i omutliga tidsbegrepp
som i lossnande berg-och-dalbanevagnar,
i det fåfänga hoppet
om snar prostatakirurgi och fria flöden,
fast jag annars, åter, trår sot-och-dammvälsignelsen
i de fria mineralvärldarnas minneslunder
och de amnesiska vildskogarnas dunkel;
vindilarnas frisläppte frände,
på frigång i omedvetenhet och icke-existens;
det bortdragande seklets intige inhysing

Tystnaden är lösmynt med sina osagdheter,
outtalade i lufthavets vita brus

Det är söndag så länge det varar,
och kroppen börjar ilskna till
inom hörhåll för atmosfärens vindlande vindiliseringar




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 10 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-06-30 09:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP