Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Junitrilogi

1.

Problemet finns inbyggt
i situationen
och kan bara balanseras
genom ett avancerat ormtjuseri
eller ett brådstörtat tjurfäktande

Problemet kan accepteras
så som man erkänner livets obeständighet

Problemet kan nedgraderas
till en överenskommelse
mellan två omöjligheter
i ett någotsånärliv med naggade kanter


2.

Döden kom
i en gråtattack
på djurkliniken i Luleå
- som en störtskur på en parkeringsplats -
när vi blev efterlevande


3.

Regnet kommer
som en normalisering i natten;
ljuset dämpat, dunkelt,
hela naturen lugnad, tillsedd,
i svalkande vila

Vi ligger uppe i Drömskeppet
och lyssnar
till det överväldigande grådånet
och porlandet ur takrännorna

Jag tänker mig småfåglarna
inne i bladverken




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 30 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-06-24 09:42



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Wow! En så berörande dikt!
Mellan död,liv,fantasi,
och verklighet.Där
småfåglar får
symbolisera
överlevnad
i.a.f mig?



2024-06-24
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP