Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag stänger inte mitt ansikte


På nionde dagen
efter din död
är döden ett trick;
en lysten illusion

Du är mitt i mitt ansikte;
jag blåser dig mjukt i pannan,
eller petar försiktigt bort skräp
ur din vänstra ögonvrå,
som alltid rinner lite,
och du njuter spinnande
när jag drar min hand mothårs
över din rygg

Jag lägger mig på på rygg på soffan
i vardagsrummet
och dricker vassledrinken
efter rullskidsturen;
kallar på dig: ”Gunnis!”
och klappar mig på benet

Du kommer springande, hoppar upp,
lägger dig med huvudet tätt intill mitt ansikte,
dina tassar tätt ihop under mitt ansikte
fast du ligger i en kartong
en halvmeter ner i jorden
nere i ett omstängslat hörn av ängen

...men på nionde dagen efter din död
vägrar jag, håller emot, säger nej

- Jag stänger inte mitt ansikte




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 24 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-06-27 09:47



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Igenkännande om saknaden
av en kär misse som mist
sina nio liv,men"går igen"
inuti det egna känslo
-livet?
;)

2024-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP