Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Leva livet


Vad är att leva livet
för dig?

- en bekant berättade
om rörelsehinder
som hennes 60-70åriga vänner
nyligen drabbats av
sådant som benskörhet
höftleds- och ryggproblem

Hon sa till mig;
- jag känner panik
är ju inte klar än
känner mig inte gammal
är inte mätt på livet
vill så mycket mer!

Jag frågade min man:
Vad vill du ha mer av i ditt liv?

Han sa; Jag lever det liv jag vill
jag är nöjd
men vill gärna ha ännu några år
med dig
och mitt piano

- inte konstigt jag älskar den mannen...

vi lever
i hyreslägenhet
med gräsmatta
och altan med markis
det är vårt paradis -

vi är bekväma
äter gott
läser filosofi
lyssnar till musik
och har siesta i varandras armar -

samtalet med A. idag
och följdfrågan till min man
påminde mig
om att tiden inte är evig
för någon

ju äldre vi blir
ju mer medvetna
om vår egen dödlighet
- låt oss då desto mer uppskatta
stunden som är vår, nu och här!



























Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 22 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-07-14 22:00



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Jajamen, ta vara på tiden, gör något gott av den. Så tänker jag också. Guld att ni har varandra och ser hemmet som ert paradis. Trivsam läsning från ett klokt hjärta.
2024-07-17

  Marita Ohlquist VIP
En bra påminnelse om att vi bör ta vara på och njuta av tiden som är.
2024-07-15
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP