Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En skoluppgift som var mer problemfylld än andra. Den är skriven i bunden form, efter versmåttet 'ottave rime' (jag försökte i alla fall, jag kunde inte följa regeln till punkt och pricka hela tiden), inspirerad av den sköna månen.




Opalögon

Det kan jag säga dig om månen – vad? hon är dock solens andra hälft – skön och blek, opalers ljus över silverstad; färglös våg som av glas – en virvel –lek. Stjärnehopens ledare, pärlbandsrad tvinnad i vitvittrad gren av ek. Jag kan icke ge dig den åter – nej, men ögon med opalens ljus ser på mig.




Bunden vers (Annat versmått) av Emma Norlin
Läst 460 gånger
Publicerad 2007-02-08 17:28



Bookmark and Share


    Emil Lundberg
Grymt snygg \"Ottave rime\". Keep on goin\' girl ^^
2007-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Emma Norlin
Emma Norlin