Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En dikt som rimmar

Jag är faktiskt ganska bra på att rimma
Jag kan skriva vettigt som att du mitt hjärta med Karlssons klister kan limma.
Men i denna dikt ska jag nödrimma
Som att jag ska simma konstant i en timma så jag tillslut drunknar för att jag svimma och på dörren till döden plinga.
Men nej, lugn. Dikten är inte slut än
Nej, det var ett exempel, slutet kommer sen.

Detta var bara en finurlig lite början
Men nu ska jag skriva om en pojk som heter Örjan
Detta är min inledning nummer två
Och pojken som heter Örjan kan faktiskt stå på tå
Detta mina vänner är vad vi kallar nödrim
Och Örjan har en kompis som heter Kim.

Nu kommer inledning nummer tre
Jag hoppas att ni snart ska le
Och inte tycker att jag är alldeles jättekonstig
Men det är bara det att jag är väldigt hyper jätte pigg!
Ta det lugnt, slutet kommer snart
Det är nära nu och kommer med en väldig fart
Ja för slut kommer snabbare än man tror
Ja du ska se hur det gick för mig och min lillebror!

Lillebror och jag satt i en eka
Där ägget på hans mage plötsligt började steka
Han skrek, gormade och det gjorde ju så ont, ajajajaja!
Han skrek och han skrek men då jag sakta sa
Lugn lillebror, slutet är nära nu
Hoppa i vattnet så blir det bättre kära du
Han hoppade i vattnet och jag såg han aldrig igen
Men nu har jag en ny lillebror och han heter också Sven.
Fast jag sa nog aldrig att min första lillebror hette det
Men det var för att han var så klumpig och alldeles jättefet.

Jo jag är nog alldeles jättekonstig, helt putts väck i skallen!
Haha, där kunde jag hitta på nått knäppt som att jag nöp dig i Ballen.
Men jag är inte sån som skriver sånna dumheter
Men det gör min storebror och han heter Peter.
Slutet är nära, slutet är nu
Vet du varför? Nä för att det bara är så kära du
Detta är slöseri med min fina fantasi
Puss och kram!
Skumbanan!

 

(Obs, endast i flummigt syfte och har ingen som helst mening).




Fri vers av Uppochner
Läst 2160 gånger
Publicerad 2007-03-08 21:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Uppochner
Uppochner