Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kvällstankar på en balkong i Hurghada. 2007


Natt i Faraos land

ännu en gång blir det kväll,

blodröd sol smeker sitt sista ljus

över sanddyner och karga berg.

 

i skuggljuset kan man skönja

Scheherazade berättandes

en saga som aldrig tar slut.

 

dåtid möter nutid i öknens varma natt

pyramidernas gravar suckar djupt

dagen är över i landet Tusen och en Natt.




Fri vers av Tony Lundén
Läst 840 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-08-22 00:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tony Lundén