Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det var sant som du sa

Det var sant som du sa.
Minns du?
Du sa månen överträffar solen.
När mörkret faller och solen sviker är det \"the moon that shows us the way home\".
Då trodde jag dig inte.
Tänkte att det var på tok för pretantiöst.
Men nu
när jag sitter invirad i min filt på balkongen -
låter fimp efter fimp glöda klart -
och ser månen stiga över talltopparna.
Nu vet jag att det var sant.
Du sa solen kan aldrig torka tårar
men månen kan ge dom den glans de förtjänar.
Då avfärdade jag det du sa.
Men nu
när jag blickar ut över natthimmellen -
låter öl efter öl sköljas ner -
och känner den salta smaken av tårar i munnen.
Nu vet jag att det var sant.
Vartenda ord du nånsin sa var sant.




Fri vers av Isola
Läst 593 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-04-16 00:35



Bookmark and Share


    Mr.Bro
Man fastnar för så gott som varenda text du skriver..
Älskar dina texter och denna va otroligt bra den med.. =)
2005-04-17

  andrasidan
Jätteläcker och träffande i sin nakenhet och ögonblicksfulla närhet.
Ett förslag bara byt ut det något ålderdomliga natthimmellen mot natthimlen
2005-04-16

  vissla
den där var skön
som att lyssna på ett
resonemang
dessutom med mycket visdom i
2005-04-16

  Ilutzio
Det var väldigt mycket känsla i den och mycket vacker på det sätt som du sätter dagen/solen i realtion till natten/månen.
Vemodigt och snyggt! *Sätter som favorit*
2005-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Isola
Isola