Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tog mig äntligen för att gå igenom och rätta till italienskan, så förhoppningsvis ska den vara mer korrekt nu :P




Brutale o elusivo

Sono il bocciolo di rosa aprendo ai raggi di sole gentili,

sono il cigno galleggiando sulle acque calme di uno stagno,

sono la spiaggia avvilupando il fiume curvo;

sono la fiamma bianca nella calma.

 

Sono la tempesta che ha frantumato mille navi,

sono il torrente selvaggio in un mare di rabbia,

sono il selvatico fulmine, porto il fuoco;

sono la lacrima nera straccio il nullo a pezzi.

 

 

 

Jag är rosenknoppen som öppnar sig för de milda solstrålarna,

jag är svanen som glider över en damms lugna vatten,

jag är stranden som omsluter den böjda floden;

jag är den vita flamman i stillheten.

 

Jag är stormen som har krossat tusen skepp,

jag är den vilda strömmen i ett hav av ursinne,

jag är den otämjda blixten, medförande eld;

jag är den svarta tårdroppen som river sönder tomheten.




Fri vers (Fri form) av Emma Norlin
Läst 399 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-02-11 14:50



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
URTJUSIGT!!!
2008-02-11
  > Nästa text
< Föregående

Emma Norlin
Emma Norlin