Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Anders, 42


Varför såg ingen dig?
Eller vad du gömde i dig?
Varför får det finnas öar
mänskliga öar
mänskliga bakgårdar
mänskliga tomflaskor
mänskliga ödetorp,
mänskliga icke-väsen


Varför lämnar vi den ifred
som håller sig undan,
på sin kant,
lite för sig själv,
Är det för att vi vill
vara lite för oss själva
lite på vår kant,
hålla oss undan -

- från allt
som inte ger
oss lite lite glans,
lite välförtjänt
tillhörighet
i vår eviga strävan?





Övriga genrer av Gunwale VIP
Läst 404 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2008-04-14 14:08



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Om att få vara ifred, se min dikt om Britta.... inget är så lätt, minsann...
2008-04-16

  Per Teofilusson
när började man låta Anders få vara ifred? På lågstadiet?
2008-04-16

  Betlehemsstjärnan VIP
Så sanna, så berörande rader. Det sägs att kärlek föder kärlek, kanske vi borde praktisera det lite mer. Tack för viktiga ord!/B
2008-04-16

  Gunilla VIP
Tack Gunwale
för att du dessa
så viktiga frågor
så knivskarpt och
finstämt formulerar!
Hur många \"Anders 42\"
finns omkring dig och mig
idag....?
2008-04-16

  stella
Såå viktiga frågor!
2008-04-14

  Carola Zettergren
ENASTÅENDE!!!!
vi blir fler och fler
osynligare och osynligare...
vi måste lära oss att se
varandra.
2008-04-14

    Lars Gullberg
den doftar hopp. vi behöver dränka hela världen med dessa rader

Tack
2008-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Gunwale
Gunwale VIP