Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sorg

Sorgen kom till en början som på lätta fötter,
endast iklädd tunna sommarskor
Hon var flyktig, mer en känsla än en smekning.
När våren kom agerade hon bakvänt,
och tog av sig allt det lätta.
Hon klädde sig i pansar,
kom allt oftare och dröjde kvar.
Det finns nu ingen del av sorg,
ingen form jag inte känner.
Den rena, som av glas. Den skär med korta snabba drag.
Den tunga, som soldatens kängor.
Det är den jag känner bäst.
Den skarpa, som ett skrik, ett plågsamt tjut, en ångest.
Och så den lätta, som en ängels svepning,
mjuk mot tårad kind.




Fri vers av Jannica Nattzkatta Engdahl
Läst 309 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-05-14 15:23



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
När våren kom agerade hon bakvänt,
och tog av sig allt det lätta.
Hon klädde sig i pansar,
kom allt oftare och dröjde kvar.

Känner igen den upplevelsen!

The days are bright
and filled with pain
Enclose me in your
gentle rain (The Doors)

Häpnadsväckande dikt!
Jag tar den till mig och identifierar mig med den.
2008-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Jannica Nattzkatta Engdahl