Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hälsokontrollen

Jag har ont säger jag.
Jaså, säger doktorn och gör en fullständig hälsokontroll.
Nej, säger doktorn. Jag hittade ingenting.
Du är frisk, ingenting pekar på att du skulle ha ont.
Men hör du inte vad jag säger skriker jag.
Jag har ont! Det värker, molar, dunkar och hamrar.

Jag har ont säger jag.
Doktorn suckar irriterat.
Se här, säger Doktorn och visar på röntgenplåtar.
Det är inget fel på dig.
Men, säger jag, ser du inte tomrummet?
Ser du inte? Där, där har jag ont.
Jag pekar på bilden som föreställer min bröstkorg.

Jag har ont säger jag.
Doktorn ler överseende och skriver ut ett recept.
Här säger han, det tar bort det onda.
Men förstår du inte säger jag uppgivet.
Det gör ont i själen.
I själ och hjärta sitter felet, upprepar jag.
Nå men då så, säger Doktorn till sist.
Då får du ringa någon annan.
Var så god nästa!




Fri vers av Jannica Nattzkatta Engdahl
Läst 359 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-05-15 17:42



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Doktorn ser inga sammanhang, där går hans gräns.
2008-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Jannica Nattzkatta Engdahl