Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lycka kan finnas på tusen ställen i tusen olika former. Vilken är dinf orm?


Tofflor är ren och skär kärlek

Han satt där på sitt rum
Kände sig lycklig
Han satt där med sina tofflor runt sig
Man kunde hitta tofflor i alla färger och mönster
Det fanns röd rutiga
Med någon konstig gul tiger på
Eller så kan det ha varit en gul gubbe
Han var inte säker

Varje gång han fick ett nytt par
Så var han som ett barn i en godisaffär
Som ett barn på julafton
Han blev lycklig av små ting
Medan andra barn bad om dyra fina leksaker

Varje gång hans mamma försökte slänga ett par
Så grät han som om det vore hans bästa vän
Men det kanske var hans bästa vän också
Tofflor lyssnar, säger inte emot




Hans favorit par var dem med alla färgerna
För då behövde ingen färg känna sig utanför




Han hade inte så många kompisar
Han passade bara inte in
Men det gjorde honom inget
För han hade en vän, en riktig vän
Och denna var ingen toffla
Det var en annan pojke
Och han, han samlade på strumpor
Men han ville endast ha en av varje sort

Båda var nog rätt speciella
Men dem blev glada av små ting
Medan dem andra behövde dyra saker
Riktigt fina saker för att förstå att dem var älskade

Och än idag sitter han i sin hög av tofflor
Antagligen har han ännu fler par nu
Och han är nog lika lycklig nu som då
För han har fortfarande sina färgglada tofflor
Som egentligen bara liknar en ren kaos
Som färg på en palett
För oss är det bara ett par söndriga, kaos färgade tofflor
Fast för honom är det ren och skär kärlek




Fri vers av Little missSunshine
Läst 364 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-11-05 18:57



Bookmark and Share


  RiJoKu
Någonting med den här texten stör mig enormt mycket :P
Den är provokativ och väcker hundra frågor.
Bra jobbat!!!!
Men framför allt är den rätt underbar.
Jobba lite på "renskrivningen" bara.
2009-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Little missSunshine
Little missSunshine