Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag har försökt vara ärlig Inte bara till dig Utan även till mitt inre!


Breven du aldrig fick

Tro aldrig att jag inte tänker på dig.
För det gör jag
Flera gånger varje dag
Tusentals

Bilder
Minnen

Jag både ler
&
Gråter
När jag tänker på att vi inte bara var delar av varandras liv
Vi blev varandras liv

Jag har skrivit brev till dig
Massvis
De ligger i min översta byrålåda

Jag har aldrig vågat skicka dem till dig

I dem finns vår historia
En kort vacker historia
I kuvert
Skrynkliga

Jag börjar varje brev med
”Kära”
Och ditt namn
Jag berättar
Fast att jag vet
Att du redan vet allt det där
Men jag vill berätta det för dig
Så du vet att jag uppskattar

Jag vet att du flera gånger
Försökte plocka ned Venus ringar till mig
Sätta dem på mitt finger
Och jag
Jag fäste stjärnor i mina ögon
Så du skulle falla för dem ännu med
Du sa alltid att det var för mina ögon du föll

För där kunde du se min själ
Se vad jag tänkte när jag satt tyst

Jag skrev om när du fångade en fjäril
Och sakta satte du ner den på mitt hår
Du ansåg att blommor dog för fort

Så gjorde även vi
Vi var inte var och en
Vi var en
Jag minns knappt vem som var vem
Jag har tänkt posta mina brev väldigt länge
Jag lovar
Men jag har aldrig varit särskilt modig

Du brukade säga:
”För att vara modig så måste du vara rädd”
Tro mig
Jag vet hur det är att vara rädd


Jag avslutade alla mina brev med:
”Hej då kära du”
Sen satte jag in dem i kuvertet
Och kysste det lätt när jag satt på frimärket
På sistone har det blivit allt mer sällan
Jag vet inte vad mer jag kan skriva
Jag har skrivit ner allt jag vet
Allt jag kan
Allt jag känner
Det här brevet är det sista
Jag lovar

Min byrålåda har blivit för full
Förlåt
För alla dem breven du aldrig fick


De ligger skrynkliga i min byrålåda
Tillsammans med mina känslor för dig




Fri vers av Little missSunshine
Läst 396 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-01-26 19:38



Bookmark and Share


  RiJoKu
Lång, plågsam läsning.
vackert och smärtsamt.
Slutet sammanfattar hela dikten.
Bra!
2009-01-26

  Yrre VIP
Vilken vacker kärlekssaga, och vilka brev du måste ha, innerligt!
2009-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Little missSunshine
Little missSunshine