Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det vackra i en vattenpöl

Varför är det bara barn som uppskattar en vattenpöl?
Vuxna är blinda, vissa svär andra bara suckar men ingen stannar och ser
De ser inte det den ger

När växer det bort?
Det vackra hos en vattenpöl?

Bara ett barns oskuldsfulla ögon kan se den riktiga vattenpölen
Barnet ser hav, speglar, blod, älv stoff

Varför växer det bort?
Det lilla som gör oss barn

det vackra hos en vattenpöl




Fri vers av Helena Johansson
Läst 350 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-12-14 12:32



Bookmark and Share


  Trädflickan
Jag gillar vattenpölar med en tunn hinna av is. Då måste jag bara gå där och höra hur det låter när den tunna isen krackelerar.
2008-12-14

  thyra
Jag ser fortfarande det vackra i en vattenpöl :) när jag var liten var jag rädd för stora vattenpölar för när himlen speglade sig såg de så djupa ut. Nu studerar jag gärna stora vattenpölar, helst om de speglar en trädkrona i djupet. Tyckte mycket om din text. Bra!
2008-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Helena Johansson
Helena Johansson